Помалку од 24 часа по избувнувањето на пожарот во Гренфел Тауер во Лондон, Адел се појави меѓу преживеаните за да им понуди утеха и поддршка.

29-годишната пејачка, која е родена во Тотенхем, Лондон, беше фотографирана на местото на несреќата во која досега е познато дека загинаа 12 лица, а 74 се повредени. Се очекува бројот на жртви да се искачи на повеќе од 50.

Според информациите на Twitter, Адел се појавила неочекувано сред толпата и ги гушкала и тешела преживеаните и засегнатите од пожарот, а им понудила поддршка на оние на кои тоа им е најпотребно.

СПОДЕЛИ