Откако обемно го користеше вистинското крзно во своите минати колекции, италијанската модна куќа „Гучи“ одлучи да престане да го користи во своите креации, почнувајќи од колекцијата за пролет 2018.

По соработката со организациите Human Society од САД и LAV, италијанска група за благосостојба на животните, „Гучи“ се приклучи на интернационалната Fur Free Alliance и гарантира дека брендот ќе ја запре употребата на животинско крзно.

Image result for gucci fur

СПОДЕЛИ